Please use this identifier to cite or link to this item: https://myrepositori.pnm.gov.my/handle/123456789/988
Title: Karas dan Dangai: Kuih Tradisional Melayu
Authors: Machita Othman
Issue Date: 2010
Publisher: Perbadanan Perpustakaan Awam Perlis
Abstract: Kuih tradisional Melayu merupakan kuih tradisi masyarakat Melayu yang mempunyai keistimewaan dan rasa tersendiri. Bahan-bahan untuk membuat kuih ini yang menggunakan bahan-bahan tempatan yang diproses secara tradisional. Terdapat berbagai-bagai jenis kuih tradisional yang dijual di kedai-kedai makan atau di kedai-kedai runcit di sekitar Negeri Perlis.Diantaranya ialah kuih karas dan kuih dangai. Kedua-dua kuih ini mempunyai keistimewaan tersendiri dari segi rasa dan kaedah membuatnya.
URI: http://myrepositori.pnm.gov.my/handle/123456789/988
ISSN: 1394-2212
Appears in Collections:Jurnal Warisan Indera Kayangan

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
JWIK_2010_Bil22_6.pdf710.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.